En loftisolering er en god investering

En loftisolering er en god investering

En loftisolering er en god investering

Hvis din bolig er bygget før 1985, så er den et oplagt emne til efterisolering. Især loftisolering på huse før 1985 er mangelfuld, og du kan nemt tjekke om din bolig lukker varmen direkte ud gennem loftet.

Hvis du på en kold dag stiller dig ud foran dit hus og kigger op på taget. Ligger der på de omkringliggende huse rimfrost eller sne på tagene, men dette er smeltet på dit tag, skal alarmklokkerne ringe. Du lukker nemlig en stor del af opvarmning direkte ud til fuglene. Da varmen stiger opad, kan et ringe eller uisoleret loft nemlig ikke holde varmen inde i huset.

1 plans huse er nemme at efterisolere

De huse der er nemmest at efterisolere loftet på, er 1 plans huse med et uudnyttet loftsrum. Her har man mulighed for at sprøjte den nye isolering ud, oven på den eksisterende isolering. Det gøres via en maskine som alle efterisoleringsvirksomheder har. Den løsning er hurtig og billig. Den kan typisk klares på 4 – 5 timer, men kræver selvfølgelig at du har ryddet dit loftsrum.

Bor du derimod i et 1 ½ plans hus er efterisoleringen en noget mere omfattende opgave. Den er ikke umulig, men den kræver meget mere arbejde, og vil være meget mere omkostningstung. I tilfælde af du bor i et sådant hus, bør du starte dit efterisoleringsprojekt et andet sted. Du kan få gennemgået dine hulmure, for at se om disse kan isoleres. Efterisoleringen af et 1 ½ plans hus er typisk en opgave, man vil påtage sig i forbindelse med en renovering af 1 salen. Den rigtige måde kræver nemlig, at man kommer helt ind til tagkonstruktionen, får lavet ventilation og i mange tilfælde forstærker spærrene, så der er plads til den ekstra isolering. Den isolering man bruger her vil være isoleringsbats og ikke granulat som vi kender fra indblæsningen.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account