Sådan vælger du det rigtige gardin

Sådan vælger du det rigtige gardin

Sådan vælger du det rigtige gardin

Når man skal til at indrette sit nye hjem, så er der et utal af forskellige ting man skal tænke over. Man skal vælge de helt rigtige møbler, de helt rigtige farver, det helt rigtige tæpper, og så skal det hele passe sammen. Dette kan godt virke som en ret uoverskuelig opgave, men da det er de færreste som føler, at de har råd til at lade en indretningsarkitekt om opgaven, så skal man igennem arbejdet. En af de opgaver som måske i første omgang virker lidt ligegyldige er valget af gardin. Der findes mange forskellige slags gardiner, og selvom mange af dem mest af alt minder om hinanden, så er der flere fundamentale forskelle, man skal være opmærksom på, inden man køber det helt forkerte gardin. Herunder finder du guide som forklare de grundlæggende attributter ved de forskellige gardiner, og hvorfor man skal vælge de enkelte gardiner.

Lamelgardinet

Lamelgardiner både enormt flotte og funktionelle, da de med deres lange lodrette lameller flugter flot og elegant ned langs vinduet. Lamelgardiner er især gode i store vinduespartier, da de nemt kan trækkes til siden uden de store besværligheder. Rent funktionelt er gardinet godt til at regulere den mængde af lys der skal ind i stuen, og på samme tid kan man afholde folk fra at kigge ind i ens hjem. Køb dine lamelgardiner her.

Mørklægningsgardinet

Man kan finde mørklægningsudgaver af de fleste slags gardiner, men uanset typen så er de gode til at holde solen ude. Mørklægningsgardiner bruges ikke overraskende i rum, hvor man skal sove eller har behov for at kunne holde ude. Især børn kan have brug for mørklægningsgardiner på deres værelser, da de kan have besvær ved at falde i søvn.

Plisségardinet

Med valget af et plisségardin, har man et gardin hvor der nok findes flere muligheder, end der gør med alle andre gardiner. Plisségardinet har et stilrent look som passer i de fleste værelser og stuer. Plisségardinet består af et foldene materiale som strækkes helt ud, når man vil holde solen ude og foldes helt sammen, når man gerne vil have solen ind. Afhængigt af hvilket udtryk man gerne vil have, kan man vælge et let gennemsigtigt materiale eller et mørklæggende materiale.

Persienner

Persienner er måske de mest klassiske gardiner som findes, og de har fandtes i de danske hjem i mange år. Med persienner er der tale om en enkel og stilren løsning, hvor man nemt kan justere hvor meget lys man vil have ind i stuen.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account