Fordele og ulemper ved at lease en bil

Fordele og ulemper ved at lease en bil

Fordele og ulemper ved at lease en bil

Det er blevet meget populært at lease en bil, da det ikke er alle mennesker som har råd til at købe en bil. Hvis du skal bruge en bil i en begrænset periode, så er en leaset bil den helt rigtige løsning. Selvom du kan vælge imellem mange forskellige modeller, så skal du også være opmærksom på, at der kan være mange faldgruber når man stifter en leasingaftale. Derfor skal du være helt sikker på at kunne overholde de forskellige punkter i aftalen.

Fordelene ved leasing

Der er både fordele og ulemper ved at lease en bil. Fordelene er at du ikke er ansvarlig på garanti og service på bilen. Dette klarer leasingselskabet. Det eneste beløb du skal forholde dig til, er den månedlige omkostning for leje af bil. Hvis du ikke forårsager skader og overholder antallet af kilometer du må køre, så kommer der ikke nogen ekstra omkostninger. Hvis du gerne vil prøve en anden bil, så er der mulighed for at du nemt kan udskifte den. Det eneste du er ansvarlig for, er at betale det månedlige lånebeløb og aflevere bilen tilbage i fin stand, når leasingperioden er overstået. Generelt set vil du have lavere udgifter hver måned i forhold til hvis du købte en bil fra ny.

Ulemperne ved leasing

Ulemperne ved leasing er, at du kan risikere at skulle betale mere end det aftale månedlige lånebeløb. Det skyldes, at det kan være at du overskrider antallet af kørte kilometer i leasingperioden. Det er en god ide at du får snakket med leasingselskabet omkring hvad deres politik er omkring kørselsbehovet. Nogle selskaber yder den service, at de tilbagebetaler et beløb hvis du ikke kører det antal kilometer, som du har oplyst. Du skal være opmærksom på at der er et opsigelsesvarsel i alle leasingkontrakter. Det vil sige, at du kan risikere at miste dit udbetalingsbeløb, hvis du pludseligt vil opsige kontrakten inden den er udløbet.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account