Stort udvalg af plisségardiner

Nu nærmer sommeren sig jo det danske land, og derfor kan vi forvente os en masse dejligt vejr og en masse dejlig sol. Men solen kan også være lidt irriterende, når den pludselig bryder gennem vinduet midt i middagsmaden, og man næsten ikke kan se hverken maden eller hinanden. I sådanne tilfælde kan det være en god ide at have gardiner, der netop fungerer ved at dække for solens stråler. Plisségardiner er en type gardiner, der er meget populære. Det skyldes formentlig deres tidsløse look, og at de er fleksible således, at de kan tilpasse sig stort set alle vinduestyper. Derudover findes der også utallige modeller af plisségardiner, hvilket også bidrager til, at man, stort set lige meget hvilken stil ens hus har, kan finde et plisségardin, der ville passe ind i ens dagligstue, soveværelse eller lignende.

Du kan både finde plisségardiner i enkelt og dobbeltvæv. Enkeltvævet plisse er den mest traditionelle, der har ca. 20 mm skarpe folder og hul til snoren, der så kører ned til bundlisten. Ved en dobbeltvævet plisse ses der en videreudvikling af den enkeltvævede, hvor der er to lag stof, hvilket gør at den er mere lysafvisende end den enkeltvævede. Det betyder også, at snoren i den dobbeltvævede kører mellem to lag stof, således at den ikke er synlige. Det er desuden muligt at få begge slags plisser med mørklægningsvæv, som er en slags plastbelægning på bagsiden. Ved enkeltvævet slipper der dog som sagt mere lys ind, da folderne er større.

Den mest populære type af plisségardinerne er den såkaldte multi-parkerbar, der fungerer som en flyvende plisse. Den kan skærme sollyset af nede fra og op samt oppe fra og ned, men den kan også stå parkeret midt på vinduet, hvis det er det, man er til. Denne gardinmodel fås også i andre former såsom trekanter, buer, osv.

Create AccountLog In Your Account