Sådan låner du penge til din bolig

Sådan låner du penge til din bolig

Sådan låner du penge til din bolig

Overvejer du at købe en ejerbolig, men har ikke helt økonomien til at dække det store beløb? Så er du landet det rigtige sted. Her på siden er der fokus på boliglån samt lån til fast ejendom med realkreditlån. Der er nemlig flere overvejelser, du som låner skal gøre dig, når du låner penge i banken.

 

Hvad er et boliglån?

Et boliglån defineres som et banklån, som kan bruges til udbetaling på en ejerbolig. Du har i dag den unikke mulighed at du kan finansiere 80% af købsprisen på boligen med et realkreditlån. Yderligere 15% af boligens værdi kan du finansiere ved at optage et sikret boliglån, hvor banken tager pant for sikkerheden i din bolig.

 

Omkostninger ved et lån

Omkostninger til et boliglån er:

 1. Renten
 2. Etableringsomkostninger
 3. Løbende bidragssatser til den pågældende bank

Når du skal sammenligne forskellig lån, er det nemmest at gøre det ved at vurdere den årlige omkostning i procent (ÅOP). Dette inkluderer nemlig både alle gebyrer for lånet samt renten, du skal betale. Vær opmærksom på, at renten kan ændre sig med tiden, da boliglånet oftest er variabel. Et boliglån udbydes af traditionelle banker. Nedenfor ser du eksempler på traditionelle danske banker:

 • Danske Bank
 • Handelsbanken
 • Arbejdernes Landsbank
 • Jyske Bank
 • Nordjyske Bank
 • Nordea
 • Nykredit Bank
 • Spar Nord

Såfremt du ikke har bank i én af overstående banker eller ikke kan finde en bank, der vil låne dig penge til din kommende bolig, så findes der også andre muligheder for at låne penge, som eksempelvis kan være et forbrugslån, som senere kan bruges til udbetalingen af din bolig.

 

Realkreditlån til fast ejendom

Når du køber fx hus, ejerlejlighed eller sommerhus, vurderes disse typer af boliger som værende fast ejendomme. Når du skal låne penge til disse boligformer, har du mulighed for at optage et realkreditlån. Lånebeløbet udgør det samme – 80% af ejendommens værdi – som boliglånet. Et realkreditlån baseres på obligationer, og den tilhørende værende rente er baseret på udbud og efterspørgsmål. Prisen på lånet er meget varierende, men renten er typisk lavere end andre lånetyper på markedet. Husk altid at læs det med småt i betingelserne for lånet samt undersøg lånemulighederne i forskellige banker. De har oftest forskellige tilbud og renter.

 

 

 

 

leave a comment

Create AccountLog In Your Account