Parketgulve

Når du skal ud og have lagt nyt gulv, er der mange forskellige gulvtyper at vælge imellem og det kan være svært at vælge lige præcis det gulv, der vil passe bedst ind i jeres hjem. Du kan få alt lige fra laminat og kork til vinyl og tæpper. Det kan gøre udvælgelsesprocessen lang og besværlig, men det er her vi kommer ind i billedet.

Gulvtypen over dem alle

Der er derimod ingen gulvtype, der slår det klassiske parketgulv, der kan binde rummet sammen og skabe grobund for en fantastisk indretning, der kan gøre dit hjem stilrent, smukt og hjemligt. Parketgulve kan være meget forskellige, alt efter hvilket udtryk du ønsker i dit hjem og det er muligt at variere træsort, bredde, lak og børstningen. Den store variation gør, at man altid vil kunne finde noget, der passer til dig og dine behov, uanset hvad. Et godt sted at starte er at finde ud af, hvilken træsort, som man ønsker til sit gulv.

Den lyse ask

Asketræ er en smuk, lys træsort, der vil kunne være med til at binde en klassisk Skandinavisk bolig sammen, fordi der her ofte foretrækkes et lyst udtryk frem for et mørkt. Den lyse ask kan sagtens klare en mørkere matlak, eller hvis man er til det helt lyse, kan man kombinere træsorten med en lys lak for at få et meget lyst gulv. En anden vigtig overvejelse man bør gøre sig er, hvilken sorteringsgrad man skal have, når man vælger sit gulv. Sorteringsgraden har ikke noget med kvaliteten af gulvet at gøre, men mere det farvespil der er i gulvet, så man kan vælge et helt stilrent look eller gå med et til tider lidt mere rustikt look, hvor der er større farveforskel i træet.

Den varme bøg

Bøgetræ hører også ind under de lyse træsorter, men er speciel, fordi den har en naturlig rød tone, der skaber mere varme i rummet. Man kan endda forstærke dette ved at dampe træet, hvis man er til det helt varme. Det er en særdeles smuk træsort, der bliver endnu smukkere, hvis det bliver ramt af sollys, så et parketgulv i bøg er en oplagt mulighed, hvis man har et rum med større vinduer, hvor træet kan komme til sin ret.

Den overlegne eg

Eg er en smuk, alsidig træsort, der kan variere mellem den mørkere Afrikanske eg og den normale lysere variant. Egetræ gror særdeles langsom og er en meget robust træsort, der kan holde i mange år og sikre hjemmets look fremadrettet. Det er en yderst populær træsort, der virker i alle hjem og kan varieres efter jeres ønsker, så i får lige præcis det parketgulv som i vil have. I skal bare huske, at trægulve og fugt aldrig går sammen, så et trægulv i kælderen er en dårlig idé, medmindre den er helt tør og man skal altid sørge for at tørre spildt væske op, så man ikke beskadiger sig gulv, der jo helst skal holde rigtig længe.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account