Pynt skolelokalet med analyser

Som folkeskolelære så har man helt sikkert oplevet at man kan give en opgave til sine elever, og så får man besvarelser tilbage som ikke helt lever op til de forventinger man havde til at starte med. Der er mange folkeskolelærer i Danmark og der kan være mange grunde til at dette sker, og den mest oplagte grund er ganske rigtigt at man ikke har oplært eleverne godt nok i et bestemt emne, før man smider dem ud i det. Det kan fx være at man har forsøgt at give en opgave hvor eleverne skal beskrive hvad de 3 K’er går ud på eller måske en opgave hvor man skal analysere et eventyr.

Hvis man føler at man ikke har fået indført sine elever nok i et bestemt emne, så kan man hjælpe dem lidt på vej ved at opsætte ledetråde i klasselokalet. Det kigger vi nærmere på her.

Hjælp dine elever

Der er intet galt ved at hjælpe ens elever. Derfor kan du passende hjælpe dem ved at putte analyser af forskellige genre i eksempelvis dansk op i klasselokalet. Så er hjælper kun et par skridt væk.

Lad eleverne lave modellerne

Du kan måske lade eleverne lave disse modeller og lade det være en opgave i sig selv. Det kan her være at nogle af eleverne bliver inddelt i grupper, så man ikke skal udvikle dem helt på egen hånd. Det kan nemlig i nogle henseender være en for stor opgave og derfor giver man op hen af vejen, så hvis du vil sørge for at modellerne bliver udviklet så godt som muligt så sørg for at man ikke er alene.

Udover analyser og modeller så kan det også være sjovt at hænge små citater eller jokes op. Hvis eleverne hele tiden har noget at gå og kigge på og læse så får de det automatisk også bedre og mere lyst til at lave deres arbejde til tiden. Du kan finde jokes og andet sjovt her.

Opsummeringen må lyde at der er flere ting man kan gøre for at hjælpe eleverne med at løse de opgaver de får. En af de bedste måder at gøre dette på er ved at lade dem være tæt på de værktøjer, der hjælper med de enkelte opgaver.

Create AccountLog In Your Account