Hos WBFF kan du finde svar på mange ting
Det er især ældre huse, som vi hentyder til her. Der kan sagtens gemme sig skader eller kommende skader i et lidt ældre hus, som man ikke lægger mærke til før, at det er for sent. Det kan også bare være, at dit hus trænger til en opfriskning, som kan lette på din varmeregning.
Måske er en hulmursisolering noget for dig og dit hus. Det er især de ældre huse, som kunne bruge en hulmursisolering. De ældre huse har ofte et stort varmetab gennem ydermurene.
Så de kan være en god ide at vælge en nem og billig løsning som oven i købet også skåner miljøet.
Bygningerne i Danmark udgør 40% af den samlede energiforbrug i landet. Så red miljøet ved at få foretaget nogle energirenoveringer.
Som ordet indikerer, så er det en form for en isolering, som man blæser ind i ydervæggen, hvis der er en hulmur. Hulmure forekommer i boliger fra 1920’erne og frem. Facaden er for det meste en hulmur med en formur og en bagmur. De er forbundet med murbindere og muret op parallelt. Selve det lille hulrum kan variere i bredden. Men dog oftest er de ikke smallere end 5 cm.
Det er dette hulrum, som man kan indblæse isoleringsmateriale i.
Det er en nem måde at efterisolere sin ydervæg på. Det foregår ved at man tager enkelte mursten fra ydermuren ud eller borer i fugerne. Efterfølgende blæser man isoleringsmaterialet ind i hulrummet.
Isolering kan laves af mange forskellige materialer. Dog er der nogle ligheder mellem dem. De er alle meget lette, da det bl.a. er den stillestående luft i materialets hulrum, som giver den isolerende effekt. En anden måde at forklare det på er at jo mere luft og jo mindre materiale, desto bedre er den isolerende virkning. Isoleringen skal selvfølgelig også sørge for, at varmen ikke slipper så nemt ud som før.
Isoleringen er altid i granuleret form. Det kunne f.eks. være korn i meget små stykker, så det kan hældes eller blæses ind i hulrummene.
Der er selvfølgelig også altid nogle regler, som der skal leves op til. Det er regler om isoleringsevne, brandsikkerhed og modstandsdygtighed overfor fugt.
At efterisolere sin ydervæg er ikke et gør-det-selv projekt, som man skal begive sig ud i. Ikke nok med at man skal bruge specielt værktøj, så skal der også foretages en forundersøgelse. Undersøgelsen skal afgøre om hulrummet er stort nok og om murværket er egnet til en hulmursisolering. Forundersøgelserne kræver ekspertise, og det gør indblæsningsarbejdet også. Det kræver både erfaring og det rette udstyr til at udføre sådant et arbejde.
Derfor skal en isolering af ydervæg foretages af en autoriseret isolatør.
Hvis en billigere varmeregning, forbedret energimærke på boligen, bedre indeklima, øget salgsværdi af din bolig og et mere CO2 venligt hus lyder som noget for dig, så læs mere her og få nogle gode tilbud på hulmursisolering.