Få det bedste ud af dit hjem

Få det bedste ud af dit hjem

Få det bedste ud af dit hjem

Overvejer du en modernisering af dit hjem? Gør overvejelserne til virkelighed, og skab det hjem, familien drømmer om! Hvis huset trænger til en modernisering i form af energioptimering, så kan det være en fordel at undersøge hvorvidt huset vinduer er klar til en udskiftning. Gamle, utætte vinduer kan være en tung post på varmebudgettet, uden at familiens energiforbrug har ændret sig. Samtidig kan der være noget at hente i forhold til indeklimaet. Med moderne termoruder, der ikke bare isolerer bedre, men også ventilerer mere effektivt, vil I kunne mærke en væsentlig forskel i indeklimaet.

Energioptimér og spar penge!

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig at skifte eller renovere på de gamle vinduer, så kan du som hovedregel tage udgangspunkt i huset alder, varmekilde og selvfølgelig vinduernes stand. Som hovedregel siger man, at det er en god idé at skifte ruder eller vinduer, hvis de er mere end 15 år gamle. Der kan naturligvis være årsager til, at vinduerne har en kortere eller længere levetid. Som en god tommelfingerregel kan du overveje udskiftningen på baggrund af følgende generelle tegn:

Døjer I med, at der danner sig kondens på indersiden af ruderne samt træk fra vinduerne? Det kan være en klassisk indikation på, at ruden isolerer dårligt. Uanset hvad så er det vigtigt at komme kondensen til livs, da den kan være med til at skabe grobund for skimmelsvamp, som i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt. En fugtig bolig kræver god udluftning flere gange om dagen, og hvis kondensen stadig befinder sig på indersiden af ruderne, så er det muligvis på tide at skifte vinduerne ud. Oplever I træk fra vinduerne, som ofte kan ses ved at stearinlysene står og blafrer? Så er det blot endnu en understregning af, at ruderne er utætte.

Foruden indeklimaet så kan gamle, utætte ruder samtidig være en synder, der kan mærkes på varmeregningen. Utætte vinduer holder nemlig ikke særlig godt på varmen, og derfor vil I opleve at skulle skrue ekstra meget op for varmen i de kolde måneder for ikke at fryse. Så, hvis din varmeregning er lidt for voldsom i forhold til det normale energiforbrug, så kan det være et tegn på, at du skal skifte vinduerne ud med moderne, energioptimerede termoruder. Du finder et stort udvalg af vinduer her.

Funktionalitet frem for alt

Funktionalitet er ikke vigtigere end så meget andet, men det kan skabe de bedste forudsætninger for, at hjemmet fungerer optimalt for familien. Det handler derfor blandt andet om at tænke i funktionelle løsninger, når man vil modernisere eller renovere boligen. Et af de rum der, især for småbørnsfamilierne, er afgørende for, at hverdagen glider problemfrit, er bryggerset. Det er her alle passerer ind og ud i løbet af dagen, og derfor er det vigtigt, at der er tænkt over detaljerne. Med små børn er der eksempelvis meget vasketøj – har du let og problemfri adgang til en god vaskemaskine, der kan klare tøj, som både har været i skoven og til fodbold? Du kan klikke her og se hvilke muligheder, der er, når det kommer til gode, funktionelle vaskeløsninger.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account