De bedste opvarmningsmetoder til boligen

De bedste opvarmningsmetoder til boligen

De bedste opvarmningsmetoder til boligen

Klima er virkelig kommet på dagsordenen de sidste par år, og det gælder også, når du skal opvarme din bolig. Netop opvarmning af boligen er en af de områder, hvor der findes rigtig mange gode alternativer, som ikke sviner særligt meget. Udover den positive effekt det har med hensyn til miljøet, har energieffektive varmekilder som regel også en positiv effekt på dine pengepung. Det vil altså sige, at du både kan spare penge og være mere energivenlig. Læs med her og få et overblik over 5 af de mest energivenlige varmekilder.

 

  1. Varmepumpe luft-luft

En varmepumpe er et anlæg, der trækker luften ind udefra, som varmes op og sendes ud i huset. En varmepumpe producerer 4-5 gange så meget varme, som strøm den bruger. Det betyder altså, at hver gang du bruger 1 kWh strøm til din varmepumpe, producerer den mindst 4 kWh varme. Ved køb og installation af varmepumpen får du også op til 4.500 kr. i tilskud. Hos Scanheat har de Danmarks største udvalg af varmepumper og hjælper med tilskudssøgning og installation. Læs mere her.

 

  1. Varmepumpe luft-vand

En varmepumpe findes også i en version, hvor den omdanner luften udefra til vand. Så kan du også bruge den til at varme dit vand i hanerne op. Det er særligt en fordel, hvis du har radiatorer og vandbaseret gulvvarme. Udskiftning til en luft-vand varmepumpe kan give rigtig store tilskud, hvis du har et hus, der på nuværende tidspunkt bliver opvarmet ved olie eller gas. En varmepumpe er en rigtig god energikilde, fordi den udnytter den varme og energi, der allerede er i luften til at varme op med. Det er også et god supplement til din fjernevarme eller anden varmekilde.

 

  1. Fjernvarme

Sammen med varmepumper er fjernvarme den mest miljøvenlige opvarmningsmetode. Fjernvarme har dog den hage, at dit lokale område skal tilbyde det. På sigt bliver alle ca. 400 fjernvarmeværker CO2-neutrale. Fjernvarmeanlægget opvarmer vand, som så bliver pumpet i rør rundt til husene. En varmeveksler varmer vandet i bygningens radiatoranlæg op. I Danmark har man anvendt fjernvarme siden 1920’erne. De fleste fjernvarmeanlæg er det, man kalder kraftvarmeværker, som også producerer el.

 

  1. Jordvarme

Et jordvarmeanlæg er en super effektiv varmekilde, men den er dyr i anskaffelse. Ydermere er der krav til din have. Der skal nemlig være plads til, at varmerørene kan graves ned. Det kræver ca. 300 m2 have at dække et gennemsnitligt varmebehov. Der er dog også mulighed for at grave anlægget skråt eller lodret ned. Når investeringen først er lavet, giver denne type varmepumpe den største besparelse. Jorden indeholder varme selv i de koldeste måneder. Et jordvarmeanlæg kræver også, at du har vandbaseret radiatorer og gulvvarme.

 

  1. Opvarmning med biobrændsel

Hvis man omlægger sit fossile brændselsanlæg til biomasseanlæg, kan man undgå at betale CO2-afgifter. Det kan f.eks. være et træpille- eller træfliseanlæg. Det er en god idé, hvis man på nuværende tidspunkt opvarmer sin bolig med fossile brændstoffer som olie eller gas. Det vil også spare penge i fremtiden, da fossile brændstoffer kommer til at stige i pris.

leave a comment

Create Account



Log In Your Account