Bluetooth højtalere – Tag musikken med dig

Bluetooth højtalere – Tag musikken med dig

Du ligger i sandet på en strand, i græsset i en park eller bare der hjemme i en solseng. Det hele er rent idyl, men der mangler dog et eller andet. Der er for stille, du keder dig måske lidt, eller så er stemningen bare ikke helt som du vil have den. Det er der hvor bluetooth højtaleren, er oplagt at bruge. Du kan med det samme, vælge præcis den sang du vil have spillet. Så uanset hvor du er og hvor mange der er kan du få den helt rette stemning.

Os mennesker har altid været og vil altid være, afhængige af musik. De første musik instrumenter, som er lavet af det moderne menneske, homo sapiens, blev fundet i en grotte i Tyskland. Disse fløjter er lavet af ben, og er mellem 42- og 43.000 år gamle. Vi har altså altid været bidt af musik, og det kan også ses med den nyeste teknologi. Bluetooth højtalere fås i mange forskellige former, farver og prisklasser. Hvad der er fælles for dem alle, er at de kan hjælpe dig, med at sætte det helt rigtige ”mood” uanset om du er inden- eller udenfor.

 

Bluetooth – hvor stammer det fra?

Bluetooth er af en type kommunikations teknologi, der hedder spread-spectrum-technology. Det betyder at de frekvenser som bluetooth bruger til at sende over, hele tiden ændrer sig og dermed spreder sig over et størrer spectrum. Wi-Fi er også af typen spread-spectrum-technology, da det er mere sikkert end en traditionel radio og lignende.

Bluetooth markerer en ny æra i musikteknologi. Vi startede med at optage musik på voks, det udviklede sig til vinylpladen, så til cd’er og videre til mp3. Hvad der var fælles for dem alle, var dog at de havde brug for en stor maskine eller ledninger, for at kunne blive afspillet. Det ændrede sig da vi fik nye og bedre batterier og der kom et marked for en teknologi med et lavt strømforbrug og en lille rækkevidde. Derfor havde vi brug for bluetooth, men hvordan opstod idéen til det?

Bluetooth stammer fra et svensk telefonselskab, Ericsson. De startede med at udvikle en teknologi til at kommunikere over små distancer i 1989, for at deres headsets kunne virke med deres computere uden ledninger. De blev færdige med projektet i 1990 og Jaap Haartsen blev nomineret som ”inventor of the year” i Europa. Bluetooth blev opkaldt efter den anden konge i Danmarks historien, Harald Blåtand. Harald erobrede og forenede hele Danmark og Norge. Opfinderne ved Ericsson følte at de havde gjort det samme da de forenede computere og telefoner. Bluetooth logoet er en blanding af to viking runer, Harald Blåtands initialer.

I dag er bluetooth dog meget anderledes end det var dengang det først blev lavet i 1990. Da bluetooth først kom ud blev det nemlig meget populært at skrive med folk over det, der var dog ikke noget sikkerhed i systemet og alle kunne derfor lytte på din samtale. Derfor ændrede målet med bluetooth sig. Man begyndte at spille musik over det da det ikke var så følsomt. Man fandt senere ud af hvordan man kunne skjule signalet og i dag er bluetooth sikkert nok til at ingen kan finde ud af hvad du skriver, siger eller hører over det.

 

 

Brug bluetooth i indretningen

Bluetooth højtalere er meget hippe lige nu. Du har ikke brug for at trække ledninger som ser grimme ud eller koster mange penge at sætte op. Derfor kan du også sætte og flytte rundt på dem som du vil. Mange bluetooth højtalere er ofte små, og de fås i alle former og farver. Derfor passer de især godt på en hylde hvor de kan gemmes væk så man næsten ikke bemærker dem, mærker som Kreafunk og SACKit, som kan købes her, er især gode til dette formål.

Det stærke ved bluetooth, som nævnt før, er at man kan tage dem med sig, hvor end man går og de styres fra telefonen. Det vil sige at hvis du har en højtaler i stuen men du vil gerne sidde udenfor og høre musik behøver du ikke at leve med dårlig lyd eller at skrue højtalerne så højt op at taget flyver. Du kan i stedet tage højtaleren med udenfor og hygge dig med klokkeklar lyd uanset hvor du er. Det bliver også mere og mere populært, især for unge mennesker, at tage musikken med ud at gå. Hvis du skal i byen, til fest, eller bare ud at gå med vennerne er det meget populært at have højtaleren i lommen så man kan sætte stemningen med musik mens man går og snakker.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account