3 gode råd til at holde din hund sund og rask

3 gode råd til at holde din hund sund og rask

3 gode råd til at holde din hund sund og rask

Når man har en hund, kan det være en fordel at læse om hvad hunden har behov for, for at bevare et godt helbred og en sund trivsel. Her finder du 3 gode råd, om hvordan du holder din hund sund og rask.

Social og mental træning begynder i hvalpe stadiet.

Når man får en hvalp fra kennelen vil den typisk være mellem 8-12 uger gammel, derfor er det vigtigt at man begynder socialiseringstræning med det samme, så hvalpen vil kunne omgås andre hunde uden at være usikker eller aggressiv. Hvalpen skal have mange gode oplevelser og man skal begynde så tidligt så muligt, for hvalpen husker alt det den lærer op til den er 16 uger, så derfor skal det være positive oplevelser den får i de første 3-4 måneder af sit liv. Lydighedstræning, der gælder det også om at starte i en tidlig alder da det er med til at udvikle hvalpens personlighed. Jo mere træning hvalpen får jo mere vil den faktisk blive mentalt afbalanceret da det er med til at udvikle forholdet mellem ejer og hvalp. Et rigtig godt redskab at bruge i sin træning er hundegodbidder. Det er en effektiv måde at få hvalpens opmærksomhed på og hvalpen vil hurtigt lære at den får en belønning når den klarer en opgave korrekt.

Motion og det rigtige hundefoder giver sund trivsel.

En af de vigtigste områder for hundens trivsel er motion. Det afhænger selvfølgelig af hundens race og temperament, men generelt har alle hunde brug for daglig motion for at trives både mentalt og fysisk. Hvis du lægger mærke til det, kan du se at når du går en lang tur med din hund i skoven eller hundeparken, hvor meget tid den bruger på at snuse rundt og opfange lugte. Jo mere tid en hund bruger på at undersøge de forskellige lugte, jo mere mentalt tilfreds og træt bliver den. Efter en lang tur hvor hunden har fået lov til at gå rundt og undersøge de forskellige lugte, vil hunden når den kommer hjem i de fleste tilfælde ligge sig i sin hundeseng for at slappe af, for det kræver en hel del mentalt arbejde for hunden at identificere alle de forskellige lugte den møder på sin tur.

Hvilket hundefoder du giver din hund har også stor betydning i din hunds trivsel. Hunde er kødædere fra naturens side, de har brug for et højt protein og fedt indhold for at bevare en stærkt muskelvæv igennem hele livet. Fedtet er kilden til energi som hunden forbrænder når den eksempelvis er ude at løbe, i træning eller bare ude på en lang gåtur. Et kødholdigt hundefoder er et must hvis hunden skal trives optimalt, også når den bliver ældre har den brug for den samme mængde kød, fedt og mineraler for at bevare et godt helbred.

Kosttilskud til led og pels.

Mange hunde har problemer med deres pels og led selvom de får et foder som indeholder alt det de skulle have brug for. Men ligesom mennesker er hunde forskellige, og der vil altid være nogle hunde som har brug for et lille ekstra kosttilskud i form af lakseolie, glucosamin eller lignende. Et kosttilskud som altid er en god idé at bruge i den daglige foderration er Lakseolie. Lakseolie indeholder en masse gode Omega 3&6 fedtsyrer, som aktivt går ind og smører leddene i hundens bevægeapparat. Faktisk har man fundet ud af at når man giver lakseolie til hvalpe, hjælper det deres indlæringsevne. De gode fedtsyrer bliver optaget i cellemembranen omkring hjernen og har derved en positiv effekt på indlæringen hos hvalpen. Et ekstra plus ved olier der indeholder høje mængder af essentielle fedtsyrer, er at de går ind og styrker pelsen, gør den mere glansfuld, og faktisk mindsker fældning, det ses specielt hos langhårede hunderacer.

Læs mere på Nemfoder.dk, der kan du hente meget mere information omkring hvad en hund biologisk set har brug for, for at trives og have et godt og langt liv. Du kan også finde meget information omkring hvilket kosttilskud der passer netop til din hunds behov.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account