Undgå over-pronation ved at bruge de rette løbesko og indlægssåler

Undgå over-pronation ved at bruge de rette løbesko og indlægssåler

Undgå over-pronation ved at bruge de rette løbesko og indlægssåler

Det kan være et stort problem i hverdagen, hvis man lider af smerter i foden, da det gør det langt mere besværligt at bevæge sig rundt. Er man en person, som er vant til at bevæge sig meget, kan det især gå hen og blive en ulempe. Det hænder dog ofte, at de folk, som bevæger sig meget, også er de folk, som bliver mest udsat for smerter i fødderne. En af de problemer, som kan opstå, er for eksempel over-pronation. Pronation er din fods naturlige støddæmper, så hvis den ikke fungerer, som den skal, kan det let lede til, at man har større risiko for at få skader. Lider man af over-pronation, kan det både påvirke ens kropsholdning og forårsage belastning af ankler, knæ, hofte, ryg og nakke. Det er derfor vigtigt, at man gør noget for at ens pronation fungerer optimalt, så man ikke behøves bekymre sig om fremtidige skader. Hjælp din pronation ved blandt andet at finde de rette løbesko og bruge nogle gode indlægssåler. Gode løbesko og indlægssåler kan gøre en stor forskel og kan sikre dig, at du kan tage en tur på løbebåndet uden problemer. Det er altså vigtigt, at man kommer problemerne i forkøbet, hvis man ikke vil risikere, at det går hen og bliver værre.

Hvordan finder jeg de rette løbesko?

Når man skal ud og finde nye løbesko, så er det vigtigt, at man finder nogle, som passer godt til ens fod. Alle er forskellige og det samme gælder fødder, og derfor skal man have en løbesko, som sidder godt på netop sin egen fod. En god idé her kan være at prøve nogle forskellige løbesko af nede i sportsbutikker. De fleste sportsforretninger med sko af god kvalitet tilbyder muligheden for at prøve skoene af på et løbebånd, så man er sikker på, at man får de helt rette med sig hjem. Som regel har platfoden mere tendens til at pronere end hulfoden, så det vigtigste er, at skoen føles rigtig at løbe i.

Brug dine gamle løbesko som hjælp til at finde dine nye

Man bør være opmærksom, hvis ens sædvanlige sko vælter indad og er mere slidte på den inderste del af sålen, da dette kan indikere kraftig pronation. I sådanne tilfælde, kan det være en god idé med noget støtte på indersiden, da det kan hjælpe en med at undgå over-pronation. Vælter løbeskoen derimod udad og er mere slidte på den yderste del af sålen, så kan der være behov for en blødere løbesko med mindre støtte på indersiden. Det kan altså være en god idé at være opmærksom på, hvordan ens tidligere løbesko føles og ser ud. På den måde ved man, hvad man har brug for, hvilket man kan tage med i betragtning, når man skal vælge nye løbesko. Det handler altså i bund og grund om at finde nogle løbesko, som er bedst muligt tilpasset ens egen fod, så man får den hjælp og støtte i skoen, man selv har brug for.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account