Tips til sunde vaner ved hæve/sænkebordet

Tips til sunde vaner ved hæve/sænkebordet

Tips til sunde vaner ved hæve/sænkebordet

Gode og sunde arbejdsvaner er nøglen til et sundt og produktivt arbejdsmiljø. At sidde for meget ned i løbet af dagen er langt mere usundt, end man går rundt og tænker. Konsekvenserne af at sidde ned og arbejde en hel dag kan være både midlertidige og permanente. Problemerne tæller alt fra komplikationer i muskler, led og sener til overvægt.

 

Vælg altid et hæve/sænkebord

Der er mange måder at imødekomme ovenstående problemer. Først og fremmest er et hæve/sænkebord altid at foretrække frem for et låst kontorbord. Ved at vælge et hæve/sænkebord kan du variere din arbejdsstilling. Det har en betydelig effekt på din produktivitet, at du har mulighed for at kombinere forskellige arbejdsstillinger, ligesom det også har en positiv effekt på dit fysiske helbred.

 

Der er rigtig mange forhandlere af hæve/sænkeborde, og hvis man synes, at det er en for dyr fornøjelse at skulle købe et hæve/sænkebord fra ny, kan man nemt købe det billigt, hvis man køber brugt. Du kan finde et stort udvalg af hæve/sænkeborde her.

 

Forslag til sunde arbejdsvaner

En god ide er at starte arbejdsdagen med at hæve dit kontorbord. Du vil opleve, at din krop har nemmere ved at vågne op, hvis du starter dagen med at stå oprejst. Når du står op og arbejder, er det vigtigt, at du arbejder på at stå med en rank og afslappet holdning. En fejl, som mange begår, når de står op og arbejder, er, at de har en tendens til at lægge for meget vægt over på det ene eller andet ben. Det er rigtig skidt for ens kropsholdning og vil på sigt kunne føre til en skæv kropsholdning. Sørg derfor altid for at stå med vægten ligeligt fordelt på begge ben.

Man kan hurtigt komme til at få ondt i fødderne, hvis man har sine fødder plantet på samme sted i lang tid. Flyt derfor på dine fødder, mens du står og arbejder, og gå gerne lidt rundt i ny og næ.

 

Som nævnt tidligere er variation i ens arbejdsstilling vigtigt. Skift derfor jævnligt mellem at gå, stå og sidde. Rådet går ikke ud på at stå op hele dagen – det handler om at variere i sine arbejdsstillinger.

 

Stå og sid rigtigt ved dit arbejdsbord

Når du arbejder, bør dine overarme hænge ned langs kroppen med afslappede skuldre. Anbefalingen fra mange fysioterapeuter er, at dine albuer skal danne en 90 grader vinkel, når du lægger dine underarme på arbejdsbordet. Hvis dit bord er for højt, løfter man skuldrene, hvilket på sigt kan give gener i nakke og skulderregionen. Hvis dit bord omvendt er for lavt, vil du opleve, at du kommer til at falde sammen i ryggen. Det kan på sigt skabe rygproblemer og smerter i nakken.

 

Din arbejdsstilling er vigtig for din krop

Alt i alt er den stilling, du arbejder i, nøglen til at undgå problemer med led, sener og muskler. Det er derfor værd at investere tid og penge i kontormøbler, som er behagelige for dig. Som nævnt tidligere behøver man ikke at købe nyt. Du kan, uden at skulle have den store pengepung frem, nemt og billigt købe brugte kontormøbler, som er komfortable.

Related Posts

leave a comment

Create AccountLog In Your Account