Skab dit drømmekøkken

Skab dit drømmekøkken

Skab dit drømmekøkken

Køkkenet er et af de rum i huset, hvor vi bruger allermest tid sammen i familien. Det er her vi samles om morgenmaden, når det hele skal gå lidt stærkt i hverdagen og i weekenden, hvor der er god tid til at nyde et lækkert rundstykke. Det er her vi samles om eftermiddagen for at lave aftensmad og lektier. Og det er her vi samles med venner for at have en hyggelig aften i godt selskab. Vi bruger altså rigtig mange timer i vores køkken. Derfor er det også et af de steder i hjemmet, der bare skal fungere, og som skal være et dejligt sted at bruge tid. Hvis du har et køkken, som ikke er særlig funktionelt eller ikke er et køkkenalrum, hvor der er plads til hele familien og derfor gerne vil lave et nyt køkken, så kommer vi her med et par ting, som det er vigtigt at huske.

Gode hvidevarer er alfa omega

Første råd er, at det gælder om at købe hvidevarer af så god en kvalitet, som dit budget kan klare. Hvidevarer dækker både over ovn, kogeplade, opvaskemaskine og køleskab. Og disse ting skal helst fungere så upåklageligt som muligt, så det er nemt for dig at opbevare din mad, tilberede den og derefter nemt få vasket gryder, potter og pander rene. Især komfuret er vigtigt, fordi det er her en stor del af madtilberedningen sker. Når du skal vælge et nyt komfur, vil vi anbefale, at du vælger et komfur med induktion. Det gør det nemlig meget nemmere for dig at justere temperaturen af dine pander og gryder, og så køler kogepladen også ned med det samme, så du ikke risikerer at brænde dig.

Tænk over indretningen

Når du skal lave et nyt køkken, er det også vigtigt, at du tænker over indretningen. Både i forhold til køkkenets elementer, skabe og så videre, men også i forhold til den plads, der skal bruges på spisebord og opbevaring. De fleste køkkener har i dag enten en kogeø eller en ø med vask, så det er meget nemmere at snakke sammen og lave mad. Hvis du er i tvivl om, hvad der er det bedste valg, så vil vi anbefale dig at lave en ø med vask i stedet for en kogeø. Du bruger nemlig mere tid ved bordpladen med vask, hvor du forbereder grøntsager og andre madvarer. Så slipper du også for en emhætte midt i lokalet.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account