Sådan kommer du styrket ud af dit sabbatår

Sådan kommer du styrket ud af dit sabbatår

Sådan kommer du styrket ud af dit sabbatår

Brug dit sabbatår på at forbedre dit CV, få joberfaringer, supplér fag, finde drømmeuddannelsen, flytte hjemmefra eller rejse ud i verden. Du kan herunder læse, hvordan du kommer styrket ud af dit sabbatår ved at gøre nogle af disse ting.

 

Få joberfaringer

Du kan bruge dit sabbatår på at få erfaringer med arbejdsmarkedet og dermed erhverve nye kompetencer, som du kan skrive på dit CV. Dette kan give dig forøgede chancer for at komme ind på din drømmeuddannelse, hvis du søger kvote 2. Specielt, hvis du får et job i den branche, du gerne vil arbejde i. Drømmer du f.eks. om at blive sygeplejerske, kan det være meget værdifuldt at arbejde på et plejehjem eller et sygehus i dit sabbatår.

 

Hvis du er i tvivl om dit valg af studie, kan et job i dit sabbatår gøre dig klogere på hvilken retning, du skal gå. Hvis du har flere jobs, får du erfaringer med forskellige brancher. Dette kan give dig en idé om, hvad du vil, og hvad du ikke vil arbejde med.

 

Supplér fag

Mange uddannelser har specifikke adgangskrav, som du skal opfylde for at blive optaget på din ønskede uddannelse. Mangler du et fag eller et niveau for at kunne komme ind på drømmeuddannelsen? Så kan du bruge dit sabbatår på at supplere disse fag. Der er mange forskellige muligheder for supplering af fag alt afhængig af din situation.

 

Kurserne kan være tilrettelagt som halvårs- og helårsforløb eller som komprimerede forløb i løbet af året. Du kan f.eks. tage et sommersuppleringskursus, hvor du bruger din sommerferie på at læse faget op.

 

Rejs ud i verden

Du kommer styrket ud af dit sabbatår, hvis du rejser ud og oplever verden. Det giver dig nye erfaringer og uforglemmelige oplevelser samtidig med, at du bliver klogere på dig selv. Du møder fremmede kulturer og fascinerende folkefærd. Det er en kæmpe oplevelse, som giver stof til eftertanke.

 

Du vil stå ansigt til ansigt med adrenalinpumpende udfordringer, hvilket gør dig stærkere som person. Der skal ofte tages store beslutninger, når man rejser rundt i fremmede lande. I disse situationer lærer du dig selv bedre at kende, og du oplever helt nye sider af dig selv.

Du kan læse mere om rejser i dit sabbatår her.

 

Find drømmeuddannelsen

Mange unge bruger deres sabbatår på at finde ud af, hvilken uddannelse de skal vælge. Det kan være enormt svært at beslutte sig for, hvad man vil arbejde med resten af livet. Derfor er det en god idé at bruge sit sabbatår på at træffe dette svære valg.

 

Du kan blandt andet besøge uddannelsesmesser, snakke med studievejledere og deltage i undervisningen på dit foretrukne studie. Du øger din chance for at vælge den rigtige uddannelse, hvis du bruger dit sabbatår på at opsøge information omkring de mange forskellige studier.

 

Flyt hjemmefra

Det er oplagt at bruge noget af sit sabbatår på at flytte hjemmefra og finde et nyt sted at bo. Mange flytter til en helt ny by, hvor de skal til at skabe et nyt netværk og lære byen at kende. Dette kan for nogle være en overvældende oplevelse, der kræver tilvænning.

 

Det sker mange nye ting, når man flytter hjemmefra. Nyt studie, nye venner og nye veje at gå. Derfor kan det være en fordel at begynde udflytningen i god tid, så man har tid til at vænne sig til de nye omgivelser.

 

Forbedr dit CV

Du kan bruge dit sabbatår på at styrke og forbedre dit CV. Et godt CV er nøglen til dit fremtidige drømmejob. Du kan forbedre dit CV ved at tage kurser, få joberfaring, lave frivilligt arbejde eller rejse ud i verden. Det er meget forskelligt, hvad fremtidige arbejdsgivere lægger vægt på, når de ansætter nye medarbejdere. Nogle værdsætter høje karakter og en god uddannelse, mens andre hellere vil have personlige kompetencer og et glimt i øjet.

 

Det er også nyttigt at have et godt CV, hvis man vil sikre sig en bestemt uddannelse. Hvis du søger kvote 2, bør du overveje at lave nogle ting i dit sabbatår, der forbedrer dine uddannelseschancer.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account