Sådan gør du dit hjem mere værd

Sådan gør du dit hjem mere værd

Sådan gør du dit hjem mere værd

Står du og skal sælge dit hus, og vil du gerne gøre det mere attraktivt? Måske har du allerede haft det til salg i en længere periode og vil nu gerne gøre en ekstra indsats for at få det afsat? Så får du her nogle råd til, hvordan du gør din bolig mere værd.

Lav billige optimeringer

Medmindre det i forvejen er helt galt, er det sjældent, at det kan betale sig at lave en fuldkommen renovation af eksempelvis køkken og bad. Det koster utroligt meget at lave helt om på rum som disse, og derfor tjener du det også sjældent ind igen ved hussalget. Derimod kan du godt lave små, billigere optimeringer, som alligevel får huset til at fremstå meget flottere. Skift for eksempel toiletbrættet ud med et spritnyt et af slagsen. Måske trænger bordpladen i køkkenet også til at blive skiftet, og det samme gælder eventuelt håndtagene på skabene. Det er ikke ting, der behøver at koste en formue, men det gør alligevel noget for helhedsindtrykket, og derfor kan det altså godt betale sig at kigge på detaljerne og optimere en smule her. Ligeledes kan det gøre en kæmpe forskel, at du maler pletter, børnekrimskrams og eventuelle mærkninger fra nikotin over, så huset fremstår nyt og lækkert. Det er igen en af de ting, der ikke nødvendigvis koster en hel masse, men som får huset til at stige i værdi med det samme.

Skift vinduerne

Noget af det allerførste, man lægger mærke til som køber, er vinduerne. Derfor kan der ofte være god mening i at skifte disse ud. Desuden kan det sandsynligvis spare dig for nogle penge på varmeregningen, indtil du får solgt, og dét er også værd at tage med. At skifte vinduer er en investering, men det får helt sikkert huset til at stige i værdi, og derfor kan det godt betale sig. Er vinduerne slidte eller rådne, vil potentielle købere bemærke det lige med det samme, og det kan i nogle tilfælde være nok til at skræmme dem væk.

Når så du har investeret i nye, flotte vinduer, som samtidig er mere energibesparende, skal du sørge for at holde dem godt ved lige, så længe du stadig bor i huset. Plej derfor de forskellige mekanismer, og sørg for at få vinduerne pudset jævnligt, så de ser præsentable ud og ikke er fyldt med indgroet snavs. Vil du ikke selv ud med kluden, kan du betale dig fra professionel vinduespudsning, og så er du sikker på, at dine nye vinduer tager sig allerbedst ud.

Sørg for, at det ser præsentabelt ud udefra

Vi mennesker danner os utroligt hurtigt et førstehåndsindtryk, og når først det er der, er det svært at lave om på. Derfor skal potentielle købere også gerne få et godt indtryk, så snart de ser dit hus. Det kan du påvirke ved at sørge for, at udendørsarealerne ser præsentable ud. Det kan for eksempel være, at havelågen og rækværket trænger til en kærlig hånd. Måske skal pæren i terrasselampen skiftes, og eventuelt skal gamle potteplanter skaffes af vejen. Ligeledes er det en god idé at slå græsplænen og rive gårdspladsen, så det ser så indbydende ud som muligt. Hvis huset udefra virker pænt, rent og overskueligt ved første øjekast, er de potentielle købere allerede positivt indstillede over for det, der møder dem indendørs. Selvom det ikke gør nogen reel forskel for de nye ejere, om græsplænen er nyslået eller ej, er dette altså en nem måde at skabe et godt førstehåndsindtryk på. Den menneskelige hjerne kan nemlig snildt ”snydes” med småting, og det skal du blot udnytte, når der kommer folk for at kigge på dit hus.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account