Sådan får du et pænt tag på under en time

Sådan får du et pænt tag på under en time

Sådan får du et pænt tag på under en time

Virker taget lidt livløs og beskidt. Har de glaserede teglsten mistet lidt af gløden og virker som om de er falmet? Så kan du hurtigt puste nyt liv taget.

Det danske vejr har især med de seneste års klimaændringer givet alger rigtig gode vækstbetingelser. Især på taget har algerne rigtig gode muligheder for at bide sig fast. Det giver et tag som bliver trist at se på, men der er heldigvis et råd for det.

Du kan for ganske få penge bestille en algebehandling af taget. Algebehandlingen er et job som du ikke selv kan udføre, da det kræver dyrt udstyr, miljøvenlige kemikalier du som privat person ikke kan købe, også kræver det også en forståelse for tag, alger og ikke mindst din egen sikkerhed. En typisk algebehandling koster under 1000 kr. så at kaste sig ud i en gør det selv løsning vil ikke give mening.

Hvorfor skal du bekæmpe alger på taget

Der er flere ting som taler for at du skal tage alger på dit tag seriøst. Her er et par af grundene:

  • Dit hus udseende
  • Forhindre frostsprængninger
  • Forhindre voldsommere begroninger som for eksempel mos

 

Dit hus udseende

Et tag fyldt med alger giver et indtryk af et tris og misligholdt hus. Algerne gør huset trist at se på, og de kan i værste fald også medvirke til skader.

Forhindre frostsprængninger

Alger er små organismer der skal bruge vand for at overleve. Ligesom andre planter slår de derfor rødder, som de bruger til at opsamle og opbevare vandet i. Disse rødder kan være så kraftige at de bliver slået igennem teglstenene. Om vinteren når vandet i rødderne fryser, udvider vandet sig og kan forårsage revner i teglstenene, som i værste fald senere kan føre til at tagstenene flækker.

Forhindre voldsommere begroninger

Holder du ikke dit tag rent for alger, bliver næste step at du får mos på taget. Har du først mos på taget kan du ikke længere nøjes med en algebehandling. Her skal du i gang med en tagrensning. Og det er en helt anden pris en algebehandlingen. En tagrensning for et hus på 100m2 koster ca. 15.000 kr.

 

 

leave a comment

Create AccountLog In Your Account