Råd til indretning af børneværelse

Råd til indretning af børneværelse

Råd til indretning af børneværelse

Uanset om det er pigenavne eller drengenavne, I skal diskutere, så er der en del forberedelse, der kan klares alligevel. Og noget af det, som er vigtigt, er blandt andet børneværelset. Her kan I få råd til, hvad I skal fokusere på ved indretningen, selvom I ikke kender kønnet. Der er nemlig en række praktiske ting, som bør være på plads.

Gør børneværelset praktisk for jeres egen skyld

Hvad gør vi ved tøj, legetøj, puslebord og hvilke møbler skal vi vælge? Det er blot nogle af de spørgsmål, som farer op i dit hoved, mens du har en af dine humørsvingninger som gravid og er ved at blive helt stresset. Men her får du nogle råd til, hvad du kan forberede:

  • Sørg for sengen står det sted, hvor der er mørkest i rummet, og køb ordentlige mørklægningsgardiner. For barnet sover bedst, når der er er mørkt.
  • Forsøg ikke at have sengen tæt på radiatoren eller vinduet, da temperatur også har meget at sige i forhold til en god søvn.
  • Opbevaring er regel nummer 1. Køb møbler, som har opbevaring, og kan du finde et puslebord med skuffer, er det også ideelt til mere opbevaring. Du kan også have kasser på hjul, som kan flyttes alt efter, hvor barnet har lyst til at lege henne.
  • Der vil blive svinet lidt eller måske endda en del, når der kommer børn til. Tænk derfor over valg af møbler, som skal være lette at rengøre.
  • Sikr strøm som ledninger og stikkontakter.
  • Skal der være reoler eller skabe på værelset, som ikke er integreret i værelset i forvejen, så sørg for monteringen af disse. De skal helst sættes helt fast til vægge, så de ikke falder nogle steder.

Der skal være plads til pynt

Pynt er lig med hygge. Så det hører selvfølgelig også til på et børneværelse. Du kan få masser af fine børneplakater med motiver af bamser, biler, bogstaver eller dyr, som også er sjovt for dit barn at kigge på. Du kan også have bøger til pynt på en hylde, som også har den smarte funktion, at du kan bruge dem til godnathistorier for barnet. Hyggebelysning med en lyskæde, som du kan få i alle mulige farer og former. Desuden er det en god ide med et køkken til de små og madvarer. Du kan lave en lille krog med et køkken i neutrale farver, som både er udsmykning men mest af alt sjovt for barnet.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account