Råd og vejledning til let oprydning i haven

Råd og vejledning til let oprydning i haven

Råd og vejledning til let oprydning i haven

Er din have også fyldt med grene og andet haveaffald? Eller har du mange grene liggende i skoven, som du ønsker at få lavet til flis? Så kan det være en fordel at være i besiddelse af en flishugger, da man herved let kan få gjort små og større grene til et meget småt problem. Har man ikke en flishugger og skal have fjernet mange grene, kan det hurtigt blive en særdeles udfordrende og hård opgave, da alle grene skal samles ind og køres på genbrug eller afbrændes. Har man derimod en flishugger, er det let og hurtigt at få samlet grenene et sted, mens det også er muligt at flytte flishuggeren hen, hvor grenene er. Denne flis, man får dannet, er lettere at skille sig af med, da den fylder mindre, mens det måske også er muligt at benytte den netop huggede flis til et område i haven, og det sidstnævnte er blevet ganske populært i de danske haver.

Funktionerne kan variere fra flishugger til flishugger

I forbindelse med erhvervelsen af en sådan flishugger, er der dog en del forskellige ting, man skal holde sig for øje, således man finder frem til den rette variant. Først og fremmest kan det være en fordel at være opmærksom på, hvor store grene man i realiteten ønsker at få hugget til flis, da de større grene vil kræve en flishugger med en motor med større motorkapacitet. Skal flishuggeren derimod blot benyttes at kværne kompost fra haven, er det ikke nødvendigt at erhverve sig en større model, da denne mindre model oftest vil være tilstrækkelig til at kværne de grene og andet kompost, der end måtte være i haven. Har man derimod skovområde eller mange træer, der på sigt skal hugges til flis, kan det være en fordel at erhverve sig en større variant, der kan håndtere nogle tykkere og mere robuste grene.

Selvdrevet flishugger eller drevet af traktorens motor?

Hernæst kan det være en fordel at overveje, om flishuggeren skal være drevet af egen motor, eller man skal spænde flishuggeren efter en traktor. Har man ikke en traktor, der er mulig tilkoble en flishugger, kan det være en fordel med en flishugger, der har sin egen motor, således flishuggeren eksempelvis kan flyttes rundt ved hjælp af en plæneklipper. Vælger man flishugger til traktor, kan det være en fordel at være opmærksom på, hvilke krav den givne flishugger stiller antallet af hestekræfter på traktoren. Det kan eksempelvis være, at flishuggeren kræver et antal af hestekræfter på 50-100, hvormed man inden erhvervelsen skal være sikker på, at traktoren har det antal af eller flere hestekræfter.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account