Ny hjemmeside – hvad skal du være opmærksom på?

Har du brug for en ny hjemmeside? Så er der flere forskellige ting du bør være opmærksom på inden du giver giver dig i kast med dit projekt. Vi gennemgår i denne artikel de vigtigste ting du bø’r have styr på inden du går i gang med at lave din nye hjemmeside.

Hvad er sidens formål og hvem skal lave den?

Du ved jo selvfølgelig allerede hvad sidens formål er, men da der er stor forskel i kompleksiteten alt efter om du skal lave en webshop eller en lille visitkorts hjemmeside, er det vigtigt at få afklaret helt præcist hvad sidens formål og målsætninger er. Hvis det er en webshop du gerne vil kunne leve af på længere sigt, så er der flere ting at tage højde for en hvis du bare skal have en lille shop for sjov.

Hvis du er typen der godt kan lide at rode med noget af arbejdet selv, men egentlig ikke har den store erfaring med at lave hjemmesider, så kan du altid finde forskellige guides til hvordan du gør online. Det er dog ikke altid den bedste idé at lave sin hjemmeside selv, da der hurtigt kan opstå problemer med funktionaliteten, hvis det ikke er gjort ordentligt.

Den bedste løsning er oftest at få hjælp af en professionel, i hvert fald hvis det er en side der skal repræsentere et brand. Ved at have en professionel ind over, har du altid en at gå til, hvis du der skulle opstå problemer hen ad vejen.

Vores anbefaling: Få en professionel til at lave siden.

Hvilket hosting setup er nødvendigt?

Der er stor forskel på de forskellige hosting setup derude. Alt efter hvad sidens formål er, er der selvfølgelig forskel på hvad kravet til din hosting er. Hvis du skal modtage mange besøgende hver dag, så er det ikke nødvendigvis en god idé at gå efter den billigste løsning, da dine besøgende givetvis vil opleve at komme ind på en noget langsom side. Her kan det være en god idé at kigge efter en VPS eller en dedikeret server, alt efter hvor mange besøgende du har på din side.

Hvis du derimod ikke forventer at få ret mange besøgende, så kan et billigt webhotel, være en ganske fin løsning da dine besøgende ikke vil opleve en langsom side(medmindre du selvfølgelig selv får lavet den en anelse langsom). Vi anbefaler oftest unoeuro, da det er et af de bedste og mest brugervenlige hosting firmaer i Danmark, som kan betjenes af selv de mindst erfarne personer. På findhosting.dk kan du se en liste over de bedste hosting firmaer i Danmark.

Hvilket CMS skal siden bruge?

Der findes et hav af forskellige CMS systemer derude, men der er selvfølgelig nogen der er mere populære end andre. Igen er det afhængigt af hvilket formål din side har. Hvis man skal have sig en blog, så er WordPress en af de mest populære CMS’er, hvorimod hvis du skal have en webshop, er det knap så populært som for eksempel Prestashop. Forhør dig hos dem der skal lave din hjemmeside hvad de anbefaler i netop dit tilfælde.

Det handler egentlig mest af alt om at få afdækket dine behov inden du begynder på alt det tekniske, så sørg nu for at have alt på plads inden da!

leave a comment

Create AccountLog In Your Account