Hvilket stengulv skal du vælge?

Hvilket stengulv skal du vælge?

Hvilket stengulv skal du vælge?

Kommentarer lukket til Hvilket stengulv skal du vælge?

Det er i dag blevet meget moderne at få et stengulv enten i hele eller i dele af boligen. I programmer som ”Nybyggerne” har man ofte set, at parrene vælger betongulve rundt omkring i boligen. Beton kan både bruges til at gøre et rum mere råt, men kan også sagtens bruges til at gøre et rum mere afbalanceret og roligt. Udtrykket som et betongulv giver til boligen afhænger meget af, hvad det er, som du sætte til det. Vælger du at sætte en gammel DSB hattehylde op med en industri lampe og nogle kasser i et rustent look, så vil det være mere råt, og det vil betongulvet være med til at understøtte. Sætter du det sammen med træ, sandfarve, pastelfarver, så vil det f.eks. på et badeværelse være mere wellness og afslappet i sit look.

 

Et andet populært stengulv er Terrazzogulvet, et gulv det var meget moderne især i 1970’erne, men som har været ude af billedet i mange år. Nu er gulvet ved at komme ind igen og er blevet anerkendt. Terrazzo består af en masse små skærver, det kan være marmor og granit. Derfor kan gulvet minde meget om mosaik, men et terrazzogulv har en højere holdbarhed end et mosaikgulv. Spillet imellem de små skærver giver noget dynamik til rummet og kan være helt kunstnerisk at se på. Ved at kombinere terrazzogulvet med f.eks. den nordiske stil, så vil det samle rummet og sætte lidt spil i det ellers meget afdæmpede nordiske look.

 

Mulighederne er mange, udover beton- og terrazzogulve så er andre meget brugte typer i Danmark nemlig marmor- og travertingulve. Ligemeget hvilket stengulv du vælger, så vil du kunne have gulvet i mange år, hvis du vedligeholder det og renoverer det, når det skulle blive nødvendigt.

 

Sådan vedligeholder og renovere du dit stengulve

Renovering af terrazzogulve er ret simpelt. Hvis dit fine terrazzogulv er blevet mat, kedelige, har kalkrender eller har fået revner efter slitage, så er det meget nemt og enkelt at få dig et helt nyt og pænt terrazzogulv. Det eneste du skal gøre er, at få fat i en professionel, som kan hjælpe med at slibe gulvet og polere det bagefter. På den måde får du altså et helt nyt gulv igen. Proceduren er mere eller mindre den samme, ligemeget om det er et marmorgulv, et travertingulv eller et betongulv. Særligt bookes en slibning og polering til et betongulv, hvis der er ujævnheder, de kan have været der fra starten og måske ikke være blevet opdaget.

 

Du behøver derfor ikke at kaste penge efter et helt nyt gulv. Ved at vælge et stengulv har du derfor gulv til mange år, som blot kræver almindelig vedligeholdes og en slibning engang imellem, så er det så godt som nyt. Derudover er det også langt mere miljøvenligt at genbruge sit gulv og blot få det slebet ift. at skulle ud at investere i et nyt gulv, hvor det gamle skal brækkes op, og nyt skal støbes eller lægges alt efter, hvilken type stengulv det er.

 

Related Posts

Gør noget godt for dit CV

Kommentarer lukket til Gør noget godt for dit CV

En lækker frokost i skønne omgivelser

Kommentarer lukket til En lækker frokost i skønne omgivelser

Brug god tid og tænk dig om før du køber erhvervsbolig

Kommentarer lukket til Brug god tid og tænk dig om før du køber erhvervsbolig

Sådan vælger du den rigtige dør

Kommentarer lukket til Sådan vælger du den rigtige dør

Har du styr på din flytning?

Kommentarer lukket til Har du styr på din flytning?

Hemmeligheden bag en succesfuld produktionsvirksomhed

Kommentarer lukket til Hemmeligheden bag en succesfuld produktionsvirksomhed

Sådan låner du penge til din bolig

Kommentarer lukket til Sådan låner du penge til din bolig

Guide: Gør gåturen bedre med din hund

Kommentarer lukket til Guide: Gør gåturen bedre med din hund

Store virksomheder benytter SAP

Kommentarer lukket til Store virksomheder benytter SAP

Hvilken telefon er perfekt for dig

Kommentarer lukket til Hvilken telefon er perfekt for dig

Derfor skal du hyrer en professionel fotograf

Kommentarer lukket til Derfor skal du hyrer en professionel fotograf

Gør din spisestue til det perfekte samlingssted

Kommentarer lukket til Gør din spisestue til det perfekte samlingssted

Create AccountLog In Your Account