Har du styr på rodbeskæring i din kloak?

Har du styr på rodbeskæring i din kloak?

Har du styr på rodbeskæring i din kloak?

Der er mange måder, hvorpå en kloak kan blive stoppet på, og det sidste, som man måske skulle tro var tilfældet, er, at rødder fra træer og buske kan gro ind i gamle betonrør, der ligger ude i naturen. Derfor er det en god idé at have styr på rodbeskæringen i sin kloak, da det kan forsage lutgener og forstoppelser i rørene, og det vil vi gerne undgå.

Hvad er rodskæring, og hvorfor er det nødvendigt?

Som sagt bliver mange kloakledninger udsat for rødder, der gennemtrænger betonen. Det skaber aflejringer og skaber grobund, hvorefter der åbnes op for indtrængende grundvand og regnvand.

Kan det undgås helt?

Det er desværre ikke et fænomen, som man kan undgå helt. Det er lidt ligesom at prøve at kontrollere naturens kræfter. Det er heller ikke nogen nem opgave, men heldigvis kan man vedligeholde rodskæring, og det skulle gerne holde problemet tilbage.

Hvad gør man ved det?

Den eneste, som man kan gøre ved det, er at lave en rodskæring af kloakrøret. Det kræver specialudstyr og er bestemt ikke noget, som du skal forsøge at gøre på egen hånd. Rensningen sker ved brønden, og her føres værktøjet, som skal rense kloakken, igennem til problemets kerne.

Hvad sker der, hvis der ikke bliver gjort noget?

Der kan forekomme lugtgener, i og med at der ikke er et ordentligt gennemløb igennem røret, da det blokeres af rødderne fra træerne. Rørene kan ende med at være totalt stoppede.

Tag fat i problemet fra roden

Det er bare med at tage fat i problemet, der hvor behovet er størst. Behovet for en rensning bliver blot større, hvis du lader rødderne vokse frit, og det forvolder blot mere skade på kloakrøret. Derfor har man brug for professionel hjælp. Du kan derfor få kloakservice i Ebeltoft, hvis du har et problem med rødder, der irriterer dine kloakrør.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account