Få nyt liv i din gamle computer

Få nyt liv i din gamle computer

Få nyt liv i din gamle computer

Kommentarer lukket til Få nyt liv i din gamle computer

Langt de fleste har prøvet at stå med en fjernbetjening, der ikke virker. Få at få nyt liv i den, skifter vi batterierne. Sådan går det med langt de fleste elektroniske apparater, som er batteridrevne. Batterier bliver dårligere med tiden, og din computers batteri er ingen undtagelse. Når batteritiden på den bærbare computer er blevet så dårlig, at computeren knap kan tændes uden at være sat til strøm, vælger mange at købe en helt ny computer. En sådan investering kan være dyr, men du kan måske gøre det billigere ved at undersøge, om du blot har brug for et nyt batteri til at genoplive computeren.

Lithiumbatteriet

Langt de fleste bærbare computere sælges med de såkaldte lithiumbatterier. Batterierne er ikke specielt store eller tunge, og de er gode til genopladning. Desværre bliver batterierne dårligere over tid. Batteriernes levetid måles i cykler. En cyklus svarer til en fuld opladning, så hvis du har ladet din telefon halvt op, har du brugt en halv cyklus. Hvor mange cykler batteriet i din telefon eller computer har, kommer an på mærke, model og alder. Alt afhængigt af hvilken slags computer du har, kan du nemt tjekke hvor mange cykler, du har brugt, og hvor mange cykler batteriet bør have.

Sådan tjekker du batteriets levetid

  • Lenovo:
    På Lenovo-computere er der installeret et program, som kan give dig information om dit batteri. Alt afhængigt af hvilken Lenovo-model du har, kan du søge efter ”Energy Manager”, ”Power Manager” eller lignende, som kan give dig en oversigt over batteriets levetid.
  • Apple:
    Hvis du har en Apple MacBook, kan du tjekke, hvor mange cykler, du har brugt, ved at holde alt-tasten nede, mens du i øverste venstre hjørne klikker på æblelogoet og derefter ”oplysninger om system”. Så popper der et nyt vindue op, hvor du i menuen kan finde fanen ”strøm”. Herunder kommer informationer om dit batteri, hvor du blandt andet kan se, hvor mange cykler, du har brugt.
  • HP:
    På en HP-computer skal du holde F2-knappen nede, når du tænder computeren. Så kommer du ind i en menu, hvor du kan få oplysninger om batteriet.

Ny computer eller nyt batteri?

Det anbefales, at du køber en ny computer, hvis du ikke er tilfreds med ydeevnen. Det kan være, den ikke har nok plads, at den er for langsom, eller den ikke passer til dit nuværende behov. Hvis du ikke kun er utilfreds med batteritiden, kan det derfor måske betale sig at købe en ny computer.

Hvis du derimod kun er træt af batteritiden i din bærbare computer, kan det være en idé at investere i et nyt batteri. Et batteri kan gerne købes for mellem 500 og 1500 kroner, og derfor er et batteri betydelig billigere end en ny computer. Et nyt batteri kan ikke blot give din computer en længere levetid, men du kan også købe et større batteri, så du får bedre levetid, end da du købte computeren. Vil du opfriske din gamle computer, så køb her et nyt batteri.

Related Posts

Drop de dyre blækpatroner på kontoret

Kommentarer lukket til Drop de dyre blækpatroner på kontoret

Cloud-løsninger er hjemmekontorets redning

Kommentarer lukket til Cloud-løsninger er hjemmekontorets redning

Sådan indretter du bedst dit hjemmekontor

Kommentarer lukket til Sådan indretter du bedst dit hjemmekontor

Sådan indretter du det perfekte hjemmekontor

Kommentarer lukket til Sådan indretter du det perfekte hjemmekontor

Tips til sunde vaner ved hæve/sænkebordet

Kommentarer lukket til Tips til sunde vaner ved hæve/sænkebordet

Kontorarbejde behøves ikke at være så kedeligt

Kommentarer lukket til Kontorarbejde behøves ikke at være så kedeligt

Gør noget godt for medarbejderne og effektiviser din virksomhed

Kommentarer lukket til Gør noget godt for medarbejderne og effektiviser din virksomhed

Få madglæden tilbage med nyt køkkengrej

Kommentarer lukket til Få madglæden tilbage med nyt køkkengrej

Derfor skal du indrette med hæve-/sænkeborde

Kommentarer lukket til Derfor skal du indrette med hæve-/sænkeborde

Create AccountLog In Your Account