Få en aktiv hverdag: guide til motionscykler

Få en aktiv hverdag: guide til motionscykler

Få en aktiv hverdag: guide til motionscykler

Ønsket om en mere aktiv hverdag gør sig gældende hos langt de fleste. Ofte gør det sig desværre lige så gældende, at tiden og overskuddet mangler. Som en løsning på dette har træning i hjemmet med motionscyklen vundet stor popularitet. Her kan du blive klogere på, hvad der er vigtigt at tage højde for, når du ser på motionscykler.

Det er ikke altid lige nemt at finde tiden til det hele, og i den travle hverdag synes der aldrig helt at være nok tid til motion og bevægelse. Mange vælger derfor at slå flere fluer med ét smæk ved af træne i hjemmet, og et oplagt redskab til netop dette er motionscyklen. Med motionscyklen opnår du effektiv træning, som kan kombineres med både tv-tid og tøjvask, og som passer til alle træningsniveauer og behov. Flere forhandlere sælger gode motionscykler til privatbrug. Når du er på udkig, skal du overveje følgende punkter.

  • Der findes forskellige typer motionscykler, heriblandt den traditionelle cykel, der passer til de fleste. Er du overvægtig eller har du rygsmerter, er siddecyklen et godt alternativ – siddecyklen har et større sæde med ryglæn, som giver dig mulighed for at sidde tilbagelænet og komfortabelt, mens du cykler. Træningsmæssigt får du omtrent samme udbytte som ved den almindelige cykel. For mere præcis og tilrettelagt træning giver ergometercyklens computer dig brugbare informationer om blandt andet wattforbrug. De fleste ergometercykler har også indbyggede programmer, som du kan følge. En lidt mindre kendt type er den racer-inspirerede spinningcykel, der har et tungere svinghjul, hvor belastningen kan justeres manuelt.
  • Om du er nybegynder eller øvet, så er stabilitet essentielt for din træningsoplevelse på motionscyklen. Gå derfor efter de tungere modeller, da sikrer stabilitet, så cyklen står fast og du kan cykle uden gener. Ofte vil de tunge modeller være lidt dyrere, men en stabil model er klart at foretrække fremfor en billigere, men ustabil model.
  • Et sidste område er cyklens justeringsmuligheder. Afgørende for ding træning er, at du sidder rigtigt. Derfor er det vigtigt, at cyklen kan justeres, så den passer til dig. Derudover kan du også gå efter cykler, der kan foldes sammen, hvis du gerne vil spare plads, når du ikke bruger cyklen.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account