Få den ultimative hygge ind i dit hjem

Få den ultimative hygge ind i dit hjem

Få den ultimative hygge ind i dit hjem

Det danske ord ”hygge”, er kendt i næsten hele den vestlige verden, men er samtidig umådelig svær at forklare betydningen af, selv for os danskere. Betydningen kan gradbøjes til det enkelte individ, og er helt subjektivt, men mange af os ville nok påstå, at hygge har noget med tryghed, nærvær og måske stearinlys at gøre. Det er lige så meget en følelse som et ord, man prøver at beskrive. Du kan selv invitere denne følelse tættere på dig selv og dit hjem, med den rigtige boligindretning der indgyder hygge. Især i disse vintermåneder vi går i møde, med lange skygger og bidende kulde, kan hygge være med til at holde vores humør oppe.

Skab et sted hvor det er rart at være

Som nævnt tidligere, udspringer hygge af tryghed, og et sted der er rart at være. Dette hjem kan man skabe på mange forskellige måder, men en god huskeregel er at skabe en hjem, der afspejler en selv som person. Fyrfadsstager, plaider, tæpper og diverse dekorationer, kan være måden at skabe et hyggeligt hjem. I juletiden vi går i møde, kan en stilren adventskrans, en lang perlerække af små dioder på rundt om vinduet, eller et hyggeligt kalenderlys gøre en stor forskel. Når månederne er så mørke, er det særligt vigtigt at invitere lyset ind i hjemmet. Hyggeligt lys fra fyrfadslys i forskellige krukker og dekorationer, kan være en verden til forskel fra en sparepære i sin spisebords lampe en mørk aften i december.  Mange af disse ting kan købes hos www.cahetu.dk.

En stuepejs uden skorsten

Hvis man i sandhed savner lys i sin mørke stue, og mangler et centralt element at hygge omkring, kan det være en god idé at investere i en biopejs. En biopejs er, i modsætning til de traditionelle pejse, en pejs der brænder på bioethanol. Det er derfor ikke nødvendigt at installere en skorsten, eller lave en kæmpe omrokering i sit hus, da der ikke er særlig store installationskrav til en biopejs. Desuden er biopejse meget mere miljøvenlige end de alternative pejse, grundet fyringsmetoden bioethanol. Bioethanol er typisk lavet af sukkeret i restprodukter af halm eller majsstængler. Så samtidig med at give et utroligt hyggeligt lysskær, der oplyser hele stuen og skaber varme i de kolde måneder, slår man også et slag for miljøet imens. Du kan se en biopejs her.

leave a comment

Create Account



Log In Your Account