Er e-cigaretter bedre end tobakscigaretter?

Er e-cigaretter bedre end tobakscigaretter?

Er e-cigaretter bedre end tobakscigaretter?

Der hersker meget tvivl om, om e-cigaretter nu er bedre end traditionelle tobakscigaretter. Derfor vil du i dette indlæg blive præsenteret for forskellene mellem de to, samt hvordan forskningen på området ser ud lige nu.

Der er efterhånden mange udbydere af e-cigaretter, fordi efterspørgslen efter dem stiger og stiger. Klik her for at se et eksempel på en udbyder. Det tyder altså på, at der er noget ”godt” ved e-cigaretter, siden de er blevet så populære. Hvad det er, kan du læse mere om herunder.

I Danmark har der de seneste år indtrådt en sundhedskultur. Der er fokus på, at vi skal træne og spise sundt. Der er stadig en del danskere, som ryger, men i skrivende stund er tallet ikke steget, hvilket er et positivt tegn. Om det er tendensen, der har påvirket dette, er svært at klargøre. Men timingen for at stoppe med at ryge vil passe perfekt i forhold til den boomende sundhedskultur, der er kommet til Danmark.

Forskelle på de to cigaret typer

En traditionel cigaret består primært af tobak. Tobaksrøg viser sig at indeholde flere giftige og kræftfremkaldende stoffer. Mængden af de forskellige stoffer varierer fra cigaretmærke til cigaretmærke, især i forhold til tjære og nikotin.

E-cigaretter også kaldet for en elektronisk cigaret, hvorfra der kommer damp ud af, når man suger i den. Den består af tre dele:

  • En tank
  • En coil
  • Et batteri

Tanken fungerer som en væskebeholder. I denne kommer man e-væske i, som er den væske, der skal bruges til at dampe. Den er den primære erstatning for tobak i en almindelig cigaret. I batteriet er der oftest integreret en coil, som er den, der skaber dampen. Den omdanner e-væsken til damp. Man siger, at det er den, der skaber magien. Batteriet er den grundlæggende del, som gør, at e-cigaretten kan fungere. Den er drivkraften. Batteriet er genopladeligt, og du kan se på det, hvornår den trænger til opladning, da batteriet blinker, når det er ved at være fladt.

Det siger forskerne om e-cigaretter

Det skal siges, at e-cigaretter kun har eksisteret på markedet omkring 1 årti, mens tobakscigaretter har været der i adskillelige årtier. Derfor har det også været vanskeligt at spå om den længerevarende effekt på helbredet, som e-cigaretter har. Forskere mener, at de ikke er 100% ufarlige, men de er mindre usunde end tobakscigaretter. Det er med andre ord et bedre alternativ til cigaretter.

Men ser man på kortsigtede resultater, viser det sig, at de mennesker, der har skiftet en tobakscigaret ud med en e-cigaret, oplever fremskridt i henhold til deres helbred.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account