Energioptimering i private hjem

Energioptimering i private hjem

Energioptimering i private hjem

Flere og flere danskere får øjnene op for store besparelser på varmeregnskabet. En almindelig dansk familie vil let kunne spare omkring 5000 kroner årligt ved at energioptimere hjemmet. Derfor har danske håndværkere og isolatører særdeles travlt med at isolere og forny boliger – særligt her frem mod vinteren.

Her kan du se, hvor du bl.a. kan sætte in for at spare penge på opvarmning af din bolig.

Hulmursisolering

Et af de mest oplagte steder at spare penge, er ved at isolere hulmuren. I mange boliger fra før 1980’erne, er hulmuren ikke isoleret effektivt – eller i hvert fald tilstrækkeligt mangelfuldt til at efterisolering bør overvejes.

Når man isolerer en hulmur, fylder man det – typisk – uisolerede mellemrum mellem inder- og ydervæg. Det gør man som regel ved at blæse et granulat som papiruld ind med en maskine. Proceduren er effektiv, da isolatøren blot fjerner en sten i din ydermur eller borer et hul i fugen, hvorpå han blæser materialet ind. Det lukker for kuldebroer, hvilket sikrer bedre indeklima, ligesom det altså sparer dig for at bruge ressourcer på at opvarme igen og igen, da varmen siver ud.

Loftisolering

Her er der tale om samme princip som ved hulmursisolering. Varmen siver som bekendt op, og er dit loft ikke isoleret ordentligt, ja så siver varmen direkte ud i naturen, mens du må bruge flere og flere ressourcer på at få varmen til at slå til. En evig kamp, hvis største taber er dig og din pengepung.

Nye døre og vinduer

Mens mange husejere holder fokus på isolering, overser mange, at de gamle døre og vinduer kan være store syndere, som lader varmen ud og fugt og kulde ind. Derfor kan nye vinduer og døre være et oplagt sted at starte, hvis mn vil have bedre energiomsætning i huset.

Modsat isolering i hulmuren eller på loftet, er nye vinduer og døre fysisk til at se. Derfor er det samtidig en god anledning til dig, der overvejer at forskønne hjemmet.

Har du mulighed, så er flere energioptimerende tiltag naturligvis optimalt. Ikke blot for det fysiske udseende på boligen, men også for energirapporten, der – sammen med den fysiske tilstand – har indflydelse på boligværdien.

Related Posts

Har du tjek på din kloak?

Kommentarer lukket til Har du tjek på din kloak?

Sådan kan du komme sikkert i mål med boligrenoveringen

Kommentarer lukket til Sådan kan du komme sikkert i mål med boligrenoveringen

Når du skal have nyt tag

Kommentarer lukket til Når du skal have nyt tag

Sådan får du den rette murer til alt slag arbejde

Kommentarer lukket til Sådan får du den rette murer til alt slag arbejde

Sådan kan du spare penge som dansk husejer

Kommentarer lukket til Sådan kan du spare penge som dansk husejer

Derfor bør du investere i et par alu profiler

Kommentarer lukket til Derfor bør du investere i et par alu profiler

Disse ting må du ikke glemme, når du renoverer

Kommentarer lukket til Disse ting må du ikke glemme, når du renoverer

Spring ud i nye husprojekter

Kommentarer lukket til Spring ud i nye husprojekter

leave a comment

Create AccountLog In Your Account