Elcykel – hvad skal du holde øje med, når du køber?

Elcykel – hvad skal du holde øje med, når du køber?

Elcykel – hvad skal du holde øje med, når du køber?

Er du en af de mange danskere, der overvejer at skifte den gamle jernhest ud med en topmoderne elcykel?

Så er der flere meget vigtige elementer, du skal holde øje med, når du er på udkig efter en elcykel. Først og fremmest skal du ikke kun kigge på prisen, og udelukkende gå efter den billigste. Du skal blandt andet kigge på følgende:

  • Motor type
  • Motor mærke
  • Batteri
  • Komfort

 

Motortypen er meget vigtig, når du er på udkig efter en elcykel. Der findes tre forskellige placeringer af motoren. Du kan enten købe en:

 

Der er meget stor forskel på de forskellige typer motorer, og især centermotoren skiller sig ud. Denne er den mest naturlige at cykle på, men også den dyreste motortype. Så husk når du sammenligner elcykler at sammenligne elcykler med samme motortype.

Mærket af motoren er også utrolig vigtig. Det er meget afgørende for, om du kan få reservedele til motoren, hvis den går i stykker. Det kan også være svært at finde en forhandler, der kan reparere en elcykel med en motor fra et ukendt mærke.

Størrelsen på batteriet er afgørende for, hvor langt du kan køre på din elcykel på en opladning. Batteriets størrelser regner man i watt timer. Jo flere watt timer batteriet har, des længere tid kan du cykle på din elcykel på en opladning. Langt de fleste producenter oplyser watt timerne i cyklens beskrivelse. Ellers kan du regne det ud, ved at gange batteriets Volt med dets ampere.

Slutlig er komforten også et rigtig vigtigt parameter, når du køber en elcykel. Du skal huske at tænke på, at du kører længere og hurtigere på en elcykel, end du gør på en almindelig cykel. Derfor er affjedringer i saddel og forgaffel vigtige parametre.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account