Derfor er din søvn vigtig

Derfor er din søvn vigtig

Derfor er din søvn vigtig

Vi sover hver eneste dag, og det er ikke uden grund. Det er det tidspunkt på døgnet, hvor vi genoplader vores batterier, og selvom søvn til tider kan virke som noget, du godt kan nedprioritere, er det langt fra tilfældet. Du skal altså have 7-8 timer hver eneste dag, hvis du skal forblive sund og rask. Her i artiklen kommer vi med nogle af de negative følgevirkninger ved mangel på søvn – så læs med.

 

Nedsat immunforsvar, men øget stressniveau

Det er nok ikke noget, du har in mente, når du ofrer noget af din søvn, og du tror måske blot, at du er lidt træt dagen derpå. Desværre kan man konkludere, at det ikke kun er tilfældet, men at du også giver afkald på nogle andre ting i forhold til din krop. Sover du for lidt, vil de celler, der bekæmper influenza, forkølelse osv., blive svækket, hvorfor du lettere vil være modtagelig over for sygdomme, og i samme grad vil du have svære ved at komme dig over en sygdom, da dit immunforsvar svækkes Endvidere kan den manglende søvn højne dit stressniveau og blodtryk, hvilket på den lange bane kan være rigtig skidt for dit helbred.

 

Øget vægt

Ikke bare kan du blive syg på den ene eller den anden måde – nej, din vægt bliver også påvirket, da produktionen af ghrelin stiger, hvorfor du vil føle dig mere sulten. Ydermere vil dine muskler ikke have den nødvendige energi, hvilket vil gøre dig hurtigere træt, og som om det hele ikke er slemt nok, vil din forbrænding også blive nedsat. Kort sagt vil du hurtigt opleve, at det bliver mere skræmmende at stille sig op på vægten, fordi pilen går i den gale retning.

 

Humøret og din evne til at løse opgaver

Dit humør vil i langt de fleste tilfælde være det første, der bliver ramt, og det mærker dine omgivelser også. Du bliver mere mut, mindre glad og dit reaktionsmønster ændrer sig markant – også i forhold til din sexlyst, som hurtigt kan forsvinde. Humøret har også indvirkning på din evne til at håndtere nye opgaver samt på din hukommelse og koncentrationsevne.

 

Du skal sove nok, men du skal også sove godt, og derfor skal du finde en madras, der passer til din krop. Er du her på bar bund, kan det være smart at se nærmere på en skummadras, da komforten her er helt i top. God komfort giver en god nattesøvn.

Sov godt!

 

leave a comment

Create AccountLog In Your Account