Boligventilation med anlæg afhænger meget af anlæggets filter

Boligventilation med anlæg afhænger meget af anlæggets filter

Boligventilation med anlæg afhænger meget af anlæggets filter

Har man et boligventilationsanlæg uden et godt filter, vil ventilationen ikke have en god effekt, da der vil ventilere en masse uønskede partikler med ind i boligen, hvilket giver et dårligere indeklima. Har man derimod et boligventilationsanlæg med et godt filter, vil de uønskede partikler være sorteret fra, mens der luftes godt ud i boligen, og dette er i høj grad givende for et godt indeklima. Når man får et ventilationsanlæg, vil det i mange tilfælde komme med et filter, men det er nødvendigt at udskifte dette filter, da ventilationsfiltre mister deres effekt over tid, fordi eksempelvis støvpartikler sætter sig i filteret, hvilket medfører, at filteret ikke længere så godt kan frasortere de uønskede partikler.

Hvor længe bibeholder et filter dens gode funktion?

Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at man skal skifte filtre i ventilationsanlægget jævnligt, og filterets levetid er lidt forskellig fra filter til filter. Nogle typer af filtre skal udskiftes en gang hvert 3. måned, mens andre typer af filtre kan bibeholde en effektiv og god frasortering i løbet af næsten et år. Dette er blot vejledende informationer, og det er vigtigt, at an jævnligt holder øje med filtrenes beskaffenhed, da det kan være, at der er nogle perioder om året, hvor der er mere støv end andre perioder, hvorfor filteret måske skal skiftes oftere. Det kan også være, at der er nogle perioder, hvor der ikke er så meget støv, således filteret kan holde længere tid end den vejledende tid.

Tips og tricks til at vælge det rette filter

Står man i en situation, hvor man skal have nye filtre til sit ventilationsanlæg, er der flere forskellige ting, man skal holde øje for. Først og fremmest skal man vælge et filter, der passer til det ventilationsanlæg, man har, hvilket gælder i forhold til model, type og størrelse. Har man eksempelvis et ventilationsanlæg fra Nilan, kan det være en fordel at undersøge, hvilke filtre der passer til ventilationsanlæg af mærket, Nilan – se mere om det her. Ydermere kan man også vælge filter i forhold til, hvad filteret skal frasortere. Nogle filtre frasortere de værste og groveste støvpartikler, mens andre filtre også kan frasortere eksempelvis pollenpartikler, hvilket kan være en fordel, hvis der er allergikere i husstanden.

leave a comment

Create AccountLog In Your Account