5 overvejelser ved nybyggeri

5 overvejelser ved nybyggeri

5 overvejelser ved nybyggeri

Kommentarer lukket til 5 overvejelser ved nybyggeri

Nybyggeri er en kompliceret proces, som indebærer rigtig mange forskellige facetter. Alt fra ønsket design af hus, til priser, bygherrer og finansiering skal tages op, ligesom at man også skal have den rette grund til at bygge på. Er du et sted i livet, hvor næste store omvæltning er et nybyggeri, så kommer vi her til med 5 overvejelser, som du ikke må undgå at tage stilling til. Selvfølgelig er listen langt fra komplet, men det er muligvis nok til at få dig i gang.

Har du brug for finansiering og rådgivning?

Nogle vælger ved nybyggeri af eget hus at deltage i et såkaldt projektsalg. På den måde får du ud fra tegninger og beskrivelser indsigt i det givne projekt og kommer dermed til at stå med mindre ansvar selv, når der skal bygges. Det er tiltalende for mange, og forståeligt nok. Der er dog god chance for, at du stadig har behov for rådgivning omkring finansiering og lignende, fordi projektsalg kan være en jungle. Hvis det er tilfældet for dig, så læs mere om projektsalg her.

Hvor skal strømmen komme fra?
Har du nogensinde overvejet, hvor din strøm kommer fra? Det er de færreste af os, der har det – men måske det er på tide, at du overvejer det i forbindelse med dit nybyggeri. For strøm er ikke bare strøm – tværtimod. Strøm og energi er meget afhængig af forskellige kilder, og du kan rent faktisk gøre dit for vores fælles fremtid ved at vælge en grøn energipartner. Hvordan det kan lade sig gøre, hvad forskel du kan skabe, og hvordan det hele hænger sammen, kan du læse meget mere om på www.natur-energi.dk

Hvilken bygherre er bedst? 

Hvis du ikke står med en projektkøb, men derimod ønsker at bygge det hele selv, så skal du med al sandsynlighed have fat i en bygherre, som står klar til at hjælpe dig. Dette kan dog også være svært at finde rundt i, da man som køber ikke har synderligt stor mulighed for at vurdere mulighederne. Derfor lyder dette råd på, at du bør bede om samlede vurderinger fra 2-4 mulige bygherrer. Således har du både en objektiv pris at gå ud fra – ligesom at du også får dig en snak med de personer, som skal holde trådene med bygningen af dit drømmehus – også selvom det er ved bygning af et typehus.

Sæt dig ind i lovgivning og lokalplan

I de fleste bebyggelsesområder er der en lokalplan, som sætter retningslinjerne for områdets huse. Dette kan være en grum overraskelse, hvis du ikke har tjekket op på denne. Her står der nemlig krav til placering af hus på grunden, generelt udseende og byggematerialer. Så før du står med et færdigtegnet projekt, så husk at tjekke lokalplanen igennem. Det samme gør sig gældende med lovgivningen, hvor en bygherre vil kunne assistere dig.

Skal en advokat kigge kontrakterne igennem?

Det korte svar er: Ja. For din egen skyld. Der er umådeligt mange ting at sætte sig ind i, og nogle af dem har du ingen mulighed for at have kendskab til. Det har en advokat, som er klog på området. Det kan ses som en udgift, men du kan også anskue advokathjælp til entreprisekontrakten som en forsikring af dit drømmehus.

Related Posts

Sådan får du et pænt tag på under en time

Kommentarer lukket til Sådan får du et pænt tag på under en time

Indret dit hjemmekontor med øje for komfort

Kommentarer lukket til Indret dit hjemmekontor med øje for komfort

Giv hjemmet personlighed med gulvtæpper

Kommentarer lukket til Giv hjemmet personlighed med gulvtæpper

At opgradere sit køkken på en fornuftig måde

Kommentarer lukket til At opgradere sit køkken på en fornuftig måde

Find en seng, der passer til din stil

Kommentarer lukket til Find en seng, der passer til din stil

Vær altid forberedt og hold den bedste fest

Kommentarer lukket til Vær altid forberedt og hold den bedste fest

Gode grunde til at overveje din leverandør af træemballage

Kommentarer lukket til Gode grunde til at overveje din leverandør af træemballage

Skab det hjem du altid har drømt om

Kommentarer lukket til Skab det hjem du altid har drømt om

Derfor er din søvn vigtig

Kommentarer lukket til Derfor er din søvn vigtig

Anlæg selv din indkørsel og spar penge

Kommentarer lukket til Anlæg selv din indkørsel og spar penge

Dine tagrender og nedløb er vigtigere – end du går rundt og tror

Kommentarer lukket til Dine tagrender og nedløb er vigtigere – end du går rundt og tror

Undgå flere indbrud og øg trygheden i dit hjem

Kommentarer lukket til Undgå flere indbrud og øg trygheden i dit hjem

Create AccountLog In Your Account